tirsdag den 18. maj 2010

Sådan er det at være...

- en Bøjle-Øglen på 43!!!
Foto fra d. 2. februar 2010
(Dagen jeg fik påsat bøjlen)


Foto fra d. 13. maj 2010
Man skulle tro, jeg havde fået hestetænder, så gule ser de ud på nederste foto - men jeg lover, det har noget med lyset at gøre :0)
Jeg synes det ser ud til, at metallåsene er begyndt at rette sig mere ind på en linie og der er ved at være godt med mellemrum mellem tænderne.

Jeg går til kontrol hver 5 uge, hvor jeg får sat en ny bue på med yderligere spænding.


Den 25. maj skal jeg have nr. 4 på i rækken af tjaaa, jeg ved ikke hvor mange det når at blive til, inden jeg er færdig.


Munden har vænnet sig til, at der sidder metal på tænderne - men jeg ville lyve, hvis jeg påstod, at den er fuld ud integreret i mit sind - for det er den IKKE.


Det ER usædvanligt, at have bøjle på som 43-årig og det går lidt udover forfængeligheden, når jeg skal stå ansigt til ansigt med nye mennesker.


Noget helt andet er tandbørstningen...for dælen da, hvor tager det lang tid at børste alle de gemmesteder, sådan nogle metallåse efterlader og så er der min strenge egen-børste-kontrol med RØD farvetablet og hele 3 forskellige tandbørster og en hulens masse tandpasta og Listerine mundskyl...

Nogle gange tænker jeg på, "Hvordan fanden kunne jeg komme hertil med mine tænder ?"

Jeg kan blive noget så ærgelig, når jeg tænker tilbage på, hvordan mine tænder HAR set ud i tidernes morgen, alle de penge der er blevet lagt ved tandlægerne gennem tiden og så resultatet.

På billedet nedenunder er jeg 16 år ...


Sikke en forskel!

Fortsættelse følger...

4 kommentarer:

 1. Jeg er fuld af beundring, Lotte. Det er sejt gået.
  Rigtig god tirsdag til dig:-)

  SvarSlet
 2. Når du er færdig med din tandrejse, vil det have været hele besværet værd.
  Husk at belønne dig selv undervejs.

  SvarSlet
 3. Jeg er altså også fuld af beundring over, hvad du lader dig byde med de bisser, nøøøj hvor er det flot og jeg er sikker på, at du bliver lige så smuk, som du var som 16 årig, når engang projektet er fuldført ☺.
  Jeg tænkte faktisk på dig og dine bisser i sidste uge, hvor jeg stod og snakkede med vore naboer, de er begge omkring min alder og..... har begge gebis!!!! Jeg ved det, fordi hun på et tidspunkt har fortalt mig om gebisset og hans passer ikke så godt, når han bliver for enthousiastisk ☺. Selv om jeg bestemt ikke er overmodig når jeg skal til tandlæge, jeg plejer at kræve bedøvelse næsten inden jeg giver hånd, så kan jeg godt forstå, at du vælger at kæmpe kampen for spisestellet ☺.
  Knus til dig deroppe på øen.

  SvarSlet
 4. Hej Ravheks :0)
  Selvom jeg ikke føler mig sej, så kan jeg godt se, at det ER sejt :0))Det er i hvert fald at "Gå hele vejen" i kampen for bevarelsen af spisestellet, som Annette skriver.
  Og jeg håber inderligt, at resultatet bliver alle anstrengelserne værd :0)
  Stort knus herfra

  Hej Mutter :0)
  Håbet om, at jeg engang i fremtiden kan få et tandsæt, hvor jeg ikke knækker, flækker og knuser mine tænder er hele drivkraften. Jeg har nu også tænkt mig, at gå HELE VEJEN - når de har fået flyttet rundt på kæben, har fået fjernet kæbestykker, tandkød og hvad der ellers skal gøres - SÅ skal der altså 24 kroner i munden og de skal (nu bander jeg) FANDME være flotte, hvide og LIGE - hvorfor vælge dem i sart gul, hvis man kan få dem i hvid *griner*
  Stort knus herfra og tak for kommentaren.

  P.s. Jeg belønner mig selv med mega mange tandbørstninger :0)

  Hej Annette ;0)
  Takker for beundringen - men når alt kommer til alt, så har jeg ikke andre muligheder. Jeg var jo parat til, at de kunne flå "hele lortet" ud af munden på mig - men ak, ikke engang gebis kan jeg få. Mine gummer/kæbe er så ekstrem ude af kontrol, at jeg ikke ville kunne holde et gebis i kæften min...og jeg skulle jo nødig tabe tænderne, hver gang jeg griner - hvilket jeg ofte gør :0)Med reference til din mandlige nabo...Det må altså ikke være sjovt!
  I tidernes morgen var jeg bestemt heller ikke glad for, at komme til tandlæge - men jeg skal love for, da mine rodbetændelser og tandbylder meldte sin ankomst, SÅ kom jeg til at ELSKE tandlægen - et besøg i stolen, var det eneste der kunne fjerne den ufattelige smerte det er, at have rodbetændelse - og DEM har jeg ved gud haft mange af !
  Kan lige se dig for mig...i venteværelset ved tandlægen - du har allerede fået den første sprøjte inden du kommer i stolen..og så kommer der lige indover - det der med Annette og boremaskiner........
  Well, jeg må styre mine "indre billeder" *griner*
  Stort knus og kram Annette

  SvarSlet