tirsdag den 20. september 2011

Nu 6 måneder efter kæbeoperationen...


- har jeg endelig fået bøjlen af i undermunden. Sikke en lettelse og ikke mindst en fantastisk følelse, at få sine "bløde tænder" tilbage.

De sidste par måneder er blevet brugt på, at flytte lidt mere rundt på tænderne og der mangler stadig lidt på de øverste. Så jeg må væbne mig med tålmodighed - lidt endnu!

Min tandsag har nu været inde omkring Sundhedsstyrelsen og de har afsagt "dom" i sagen. Den er faldet ud til min fordel, jeg vil dog lige vente med at løfte armene - indtil jeg har noget på skrift!

So far - so good!

Her et ½ år efter operationen har jeg stadig mange følelsesforstyrrelser i underlæben, tandkødet og kinderne. Musklerne og de øvrige "bløddele" er stadig påvirket og har givet mig et noget mærkeligt ansigtsudtryk, når jeg slapper af - okay så, jeg ligner en fisk der har tabt underkæben :0) Til gengæld ser jeg ikke sur ud mere (ha, ha) - det gjorde jeg nemlig før!

Jeg har stadig svært ved at tygge maden - faktisk kan jeg kun tygge med 2 tænder, så jeg mangler i den grad at få bygget hele tyggehalløjet op i højre side - heldigvis står tandlæge Kaspar og tripper i baggrunden - for lige om lidt - som i sidst på året - kan han komme i gang og jeg GLÆDER MIG!

11 kommentarer:

 1. Juuuubiiiiii Lotte!!! BRiNG ON THE PORK!!!! Du er fiiiiiiiiin!! Vi savner dig her på kurset!!!

  SvarSlet
 2. Velkommen tilbage Lotte. Var helt bange for du var "blevet væk" Håber for dig at din sag ender godt. God aften.
  Fra en der skal til Fanø i 5 dage, fra på torsdag.

  SvarSlet
 3. Hvor dejligt at se dig igen:-)var helt bekymret for dig. Hvor er det dejligt at det går godt med dig og at du er blevet så fin:-)det med din sag lyder da også rigtig lovende.Velkommen tilbage, Knus:-)

  SvarSlet
 4. Jeg har savnet dig :-) Jeg har tænkt rigtigt meget på dig, og blev så glad for at se et lille livstegn fra dig.
  Håber det har gjort dig godt med en lille pause.
  Mange tanker herfra.

  SvarSlet
 5. Der var du jo - dejligt. Sikke en omgang med den tandhistorie, håber snart, der kan blive ende på den. Kh Hulemor

  SvarSlet
 6. Hej søde Lotte
  ÅH, hvor var det godt at se du stadig er i live.
  Du har været savnet.

  Håber du har det godt.

  Knus Di

  SvarSlet
 7. Hej Lotzen
  Skønt at se at du er på bloggen. Som Pia siger: Vi har savnet dig - men jeg må sige at der kom et smil på læberne da jeg så dit glade ansigt.

  Kram fra
  Eva

  SvarSlet
 8. Det har været en hård tandrejse,men du har taget nogle lange skridt mod målet.
  Lykke til.

  SvarSlet
 9. Hii Louise :0)
  Årh, hvis du vidste hvor meget jeg savner dig og dit dejlige humør - du er min allerbedste glædesspreder er du! Jeg ville ønske man kunne gå på KS Centret i 2 år sammen med jer - lære en masse - få tid NOK - du ved - til bare at sidde og Mac´ den hele dagen! Miss Y all!
  Stort knus og megakrammer

  Hej Ellen!
  Tusinde tak Ellen og ooh jo, jeg trækker vejret og er stadig i live :0)Jeg afventer "lige så stille" den endelige afgørelse på tandsagen og håber som dig - det bedste. Og nu sender jeg da for alvor misundelige miner afsted i din retning - hvor bliver det fantastisk med 5 dage på Fanø og strik. Ønsker dig den allerbedste tur!!!
  Stort knus og krammer

  Hej Søs :0)
  Tusinde tak søde - nu må jeg se, om jeg ikke kan hænge lidt mere i her på bloggen. Tandrejsen har stået på standby i længe, så det var helt dejligt der endelig skete noget i dag af betydning :0)
  Den næste tid, skal jeg vist lige bruge på en blogland-update :0)
  Stort knus og krammer herfra

  Hej Pia!
  Det var sødt skrevet og det er dejligt at være tilbage efter en "noget lang" pause. I mine næste indlæg, vil du/I kunne læse, hvad jeg har brugt den på :0)
  Sender dig søde tanker og knus

  Hej Hulebo :0)
  Ja, NU er jeg her igen - kom lige til at tænke på, at det burde være mig der hed hulebo, så længe jeg har været væk *fnis*
  Ja, det er skisme noget af en besværlig tandrejse - i overført betydning, så trækker den tænder ud :0) Men som skrevet, så skete der endelig noget godt i dag og det skulle deles :0)
  Stort knus og krammer til dig

  Hej Søde Lady Di :0)
  Årh, ja - nu er jeg her igen. Desværre nåede jeg ikke at få arrangeret et møde med dig - mens jeg var i Vejle - og lige om lidt (i næste indlæg) vil du forstå hvorfor :0) Så det må blive en "ommer". Håber du har det godt og datteren din har det godt dernede!
  Jeg lusker lige ind på din blog en af dagene og bliver opdateret :0)
  Stort knus og krammer til dig!

  Hej Eva :0)
  Sødde altså - det var meget sødt skrevet - bliver helt glad :0))
  Jeg skal også have sneget mig ind på din blog og opdateres :0)
  Stort knus og megakrammer

  Hej Kisser :0)
  Det er godt jeg er langbenet :0)) - for i dag blev der taget endnu et pænt langt skridt - langt om længe - på vej mod målet (som vist nok er derude i horisonten) :0) Tak Kisser!
  Stort knus og krammer til dig

  SvarSlet
 10. Hej Lotte. Har "slugt" din spændende tandrejse:) Du er blevet så smuk!!! Overvejer selv en lignende rejse, men er lidt skræmt over det med følelsen da jeg også er en kvinde midt i fyrrerne..Hvordan går det med dig og følelsen i læber/hage nu?
  Bedste hilsner Mille

  SvarSlet
 11. jeg bliver nød til at fortælle dig, hvilken inspiration du har været! jeg har haft så meget gavn af at læse hvad du har været igennem. Det har besvaret så mange spørgsmål! Og givet mig mod på at starte en blog, dedikeret til mine tænder, da jeg skal nogenlunde det sammen igennem, med behandlingsforløbs start her til det sene forår. jeg er spændt, forvirret og skrækslagen på samme tid, over det jeg skal igennem! men når jeg læser din historie, får jeg mod og overskud! Det er så flot, det du har været igennem! Og jeg er sikker på, at du er et inspirationsbillde og en rollemodel for mange andre, med problemer med bisserne, som skal gennem en lignende operation!
  Tusind tak for din blog!
  // mette-louise.

  SvarSlet