onsdag den 21. september 2011

Ladies and gentlemen...må jeg præsentere...ta..da...

- som "kun" har taget det meste af en dag - at lave!

Jeg var jo i den grad, så heldig, at jeg skulle aktiveres - som det så fint hedder i arbejdsløsheds-taleform og for at det hele ikke skulle gå op i hat og briller med et 4-ugers kursus med fokus på jobansøgning, så fandt jeg det noget mere anvendeligt, at komme på kursus i Adobe Photoshop og Illustrator - som en forlængelse af mit webdesigner-kursus.

Og ved gud i abekat, så blev kurserne godkendt af Jobnet. Lucky me!

Jeg pakkede kufferten og den 15. august drog jeg afsted - kl. alt for tidlig om morgenen mod KS Centret i Vejle , hvor jeg de følgende 4 uger skulle undervises og overnatte på hotel.

Og jeg skal love for, jeg fik min sag for. Både materielt set - skulle nu mestre en MAC - skulle lære en hulens masse genveje  i stedet for "min elskede mus" - og så jo selvfølgelig ALT det der skulle tages ind, i en aller h....... fart - for der var knald på...

Jeg skal måske lige huske, at sige: Jeg kunne tænde for programmerne og det var det = nul viden om, hvad de kunne, hvad man skulle...

Det viste sig hurtigt - for bette mig - at selve undervisningen ikke var nok, så de mange timer på hotellet blev anbragt foran den bærbare - træne, træne, huske, træne, huske....så jeg kunne følge med næste dag og i øvrigt, at sov jeg enormt meget - for mit hoved var på overarbejde konstant!

Projekt Photoshop lykkedes sådan nogenlunde - fik begreb om, hvad programmet kan - jeg kan fumle rundt i det og komme nogenlunde godt fra det - men der skal trænes og vedligeholdes - skal der!

Og så var der dømt 14 dage med Illustrator - ámen altså, jeg var nærmest ved at løbe skrigende bort *griner* - total Deja Vu - nu starter vi forfra - med Photoshop i frisk erindring - NOT  - for Illustrator er sin helt egen og den kan jo 1 milliard ting, hvis man trykker på de rigtige knapper...og jeg VILLE bare lære det skidt - så jeg trak for alvor i arbejdstøjet og gav den en megaskalle - oss i weekenderne imellem - der blev lavet små "Illustrator-bibeler" - der blev set tonsvis af Tutorials - testet - back to basic - forfra...behøver jeg at skrive mere....

Så faktisk er min lille kaffedåse en lille sejr :0)

Siden jeg kom hjem d. 9. september har jeg brugt adskillige timer foran puteren, udelukkende for at "træne" i Illustrator - imens har jeg siddet og savnet KS Centret - de dejligste kursister - den gode stemning der er derovre i Vejle - hvor en del af dem stadig sidder og sveder over In-Design. Jeg sender jer MINE BEDSTE TANKER og kække bemærkninger *Whee*

Og lige et PS. til kursisterne: Det lykkedes mig at converte til JPG-fil - kan I se jublen hernede i det Sydfynske ??

Jeg kan kun varmt anbefale det kursuscenter. Det er et utrolig dejligt sted at være, kompetente, fine, stringente og dejlige undervisere (Ole/Svend) - en fed stemning på holdene, lækkert grej (Jeg vil ha MAC)...og Hotel Australia er slet ikke så tosset et sted!

6 kommentarer:

 1. Ej hvor er det ærgeligt at jeg ikke vidste du var i Vejle, i min hjemby, for så kunne vi da have mødtes og fået en kop et eller andet på en af vores små caféer.
  Knus Di

  SvarSlet
 2. Har lige læst dit svar på min kommentar i dit forrige indlæg.
  Ja jeg kan godt se du har haft travlt.

  Kører ellers lige forbi Australia hver dag, for at jobbe i Jobcentret, den store hvide bygning med de grønne glasskodder.

  Men dejligt at du har fået så meget ud af kurset.

  Datteren har det ok dernede i det varme Afghan...., men der er som sket nok i de 1½ mdr. hun har været der.

  Knus igen
  Di

  SvarSlet
 3. Den er da fin Lotte. Dejligt at lære nyt. Men det bedste er at du er tilbage, har savnet dig.

  Knus

  SvarSlet
 4. Hej Dejlige Di :0)
  Ej, hvor er det altså mærkeligt - at du arbejder lige "om hjørnet" af, hvor jeg var :0) Gad vide om, du så ikke har set mig stå udenfor Hotel Australia og ryge *fniser*. Vejle er en utrolig dejlig by og jeg nød at være der - havde udsigt til Vejlefjordbroen fra værelserne (boede på 4 forskellige) - den by kunne jeg godt bo i :0)
  Mht. Afghanistan - så JA, der sker godt nok noget dernede - men jeg er af den overbevisning, at "vores" deltagelse betyder noget og din datter er med til at yde noget helt unikt.
  Stort knus og krammer til dig fra mig :0)

  Hej Nete!
  Ja, er den ikke fin *griner* - jeg skal love for, jeg er kommet på "arbejde" med Illustrator. Jeg er i gang med at lave mig en ny header til bloggen og glæder mig til, at den snart kan komme på :0)
  Dejligt at være savnet - tusinde tak søde!!!
  Stort knus og kram til dig fra mig

  SvarSlet
 5. Det ser super flot ud Lotte... wow..... kunne være jeg skulle kaste mig mere over photoshop, falder jo helt bagud i forhold til dig.... Thumbs up.....

  mvh Ditte B. (kan ikke lige huske min andre adgang pt.... )

  SvarSlet
 6. Hej Ditte :0)
  Welcome to my blog *smiling*
  Har lige siddet og arbejdet lidt mere i Illustrator og nu begynder det at køre for mig. Headeren har været et fantastisk stykke "lære, how to do" - og jeg begynder at føle mig mere sikker i programmet. Til gengæld har det været så småt med Photoshop, så da jeg skulle lave mit nye billede hertil, var jeg næsten ude i hampen - kunne ikke huske photoshops værktøjer - hvorimod Illustrators værktøjer begynder at sidde lidt på rygraden - så jeg bliver nødt til, at tage fat på Photoshoppen inden alt viden forsvinder.
  Eller - så må man jo bare tage nye 14 dage på KS *smiler meget*
  Stort knus og kram

  SvarSlet