fredag den 1. april 2011

Sagittal split...


 - hedder den kæbeoperation jeg har været igennem. Før operationen havde jeg ikke behov for at vide i detaljer, HVAD de skulle lave under narkosen - det var fint kun at vide hvordan, sådan i store træk.

Dette ændrede sig i går aftes. Jeg havde fundet en video på nettet, fra Århus Universitets Hospitals kæbekirurgisk afdeling, hvor de viste, hvordan man skulle holde munden ren efter en operation. Heldigt for mig, at den lå der - for OUH havde oplyst, at jeg under ingen omstændigheder måtte bruge tandbørste - kun skylle i Klorhexidin og intet andet...hm, hm.Videoen viste noget HELT ANDET - man skal nemlig bruge både skumpinde, tandbørste og solobørste!!! Jeg gik på badeværelset og gennemgik proceduren - minus de der skumpinde, for dem havde jeg ikke fået nogle af, så jeg brugte vatpinde - og puu ha, det var godt nok provokerende lige pludselig, at blive konfronteret med syningerne og jeg var lige ved at besvime - flere gange.

Nu kender jeg heldigvis mig selv og ved, at når jeg får sådan nogle "jeg-skal-besvime-anfald, så handler det om, at jeg er uvidende og min fantasi har frit løb. Så mig ind på nettet igen og heldigvis fandt jeg ovenstående planche, som viser hvordan de er gået ind i underkæben og pludselig kunne jeg forstå HVORFOR der ligger syninger hele vejen langs tandkødet, som i øvrigt er fuldstændig følelsesløst.

Hvor er jeg egentlig taknemmelig for, at vi har internettet og mulighederne for, at søge viden på egen hånd. Før i tiden var man jo henvist til den information man kunne få live og fra mund-til-mund. Nettet længe leve!!!

P.s. Jeg fandt også en masse billeder af andre, der har fået samme operation - og vi ligner alle hinanden med de tykke kinder *ha, ha*

5 kommentarer:

 1. Åh, ja, jeg kan sagtens følge dig. Da jeg skulle igennem min relativ sjældne øjenoperation, havde jeg det på helt samme måde. Jeg blev helt "dårlig" når jeg skulle se mig selv i øjet, som var en stor rød geleklump. Ad, føj :-)

  SvarSlet
 2. Hej Lotte.
  Det er da godt nok noget af en tur igennem. Det bliver helt mærkelig at se dig, når al hævelsen er væk.
  Godt det er overstået :o)
  God weekend.
  Sonnie

  SvarSlet
 3. Hvor er du altså SEJ Lotte. Godt at det gik fint og at du kommer dig så hurtigt. Og godt du fandt den information på nettet. Jeg synes også at det er bedst at vide så meget som muligt ellers kan fantasien som du siger let løbe løbsk. Knus og varme tanker......

  SvarSlet
 4. Hej Pia :0)
  Jamen det er jo det fandens ved det - vi lader os operere og ved egentlig ikke, hvad de står og roder med. Det er først bagefter vi konfronteres med resultatet. Det er så typisk, at man forbereder sig mentalt på selve operationen, men det bagefter kommer altid bag på én. Som jeg skriver, så ved jeg af erfaring, at uvidenheden giver sved på panden - derfor stikker jeg hurtig snuden i informationer, så jeg kan få tingene sat på plads. Siden jeg har gennemlæst og set på tingene, har jeg ingen problemer og ej heller nu-skal-jeg-besvime når jeg "børster" tænder - og syningerne skal jo være der :0))))) Logik for min bur-høne *ha, ha*
  Hvad blev du operert for i øjet ? hvis jeg må spørge nysgerrigt ?
  Knus til dig Pia

  Hej Sonnie :0)
  Du kan tro jeg er glad for, at operationen er overstået og jeg har fået løst kæbeproblemet. Det bliver spændende at se, hvordan jeg ser ud når hævelserne har lagt sig - forhåbentlig bliver det godt :0)
  Også rigtig god weekend til dig!
  Stort knus

  Hej Tina :0)
  Tak sweetie - og ja, det er godt at vi selv kan hente information og ikke skal nøjes med det vi får "leveret efter forgodtbefindende". Det ville sku da være ærgeligt, ikke at passe x-tra godt på mundtøjet efter sådan en omgang. Jeg har tænkt mig, at nævne det for dem på mandag ved kontrollen - at den information om mundhygiejne bare IKKE er god nok, og at de må henvise til den video. BASTA :0)))
  Sender dig varme tanker og knus
  P.s. drømmer stadig om dit appelsinduftende land :0)

  SvarSlet
 5. Jeg blev opereret for "Epiretinal fibrose" hvor de i lokalbedøvelse, fjernede øjet, skrabede lidt, og satte det på plads igen :-) Jeg har skrevet noget om det på min blog på et tidspunkt. Du kan finde det under populære indlæg, hos mig :-)

  SvarSlet