onsdag den 30. marts 2011

Lidt mere om kæbeoperationen...

Sådan ser jeg ud i dag - på 3 dagen efter operationen, hvor hævelserne efter sigende skulle toppe! Jeg tror, jeg er svineheldig, for umiddelbart er jeg meget lidt hævet i forhold til, hvordan det plejer at være. Sygeplejersken fortalte, at jeg "kun" var 1/3-del hævet i forhold til det, de normalt ser efter sådan en operation. Lucky me :0)
Som jeg har indtegnet, er jeg fuld følelsesløs i hele hagen og underlæben - men det er forventet og kan tage op til 1 år, at komme sig - så det kommer ikke bag på mig. Min hævelse ligger primært i underansigtet og specielt i siderne, hvor kæben er brækket, flyttet og skruet sammen igen og så lidt ned langs halsen.
Det er umuligt at spise uden et spejl, for jeg har ingen ide om, hvor munden er - det ser altså lidt småt-komisk ud og så savler jeg - ha, ha, ha - hvor lækkert ikk!

For at skrue kæben fast, har de lavet et snit på ydersiden i begge sider - det bliver de eneste synlige tegn på operationen, så det er da billigt sluppet :0) Her kan man også se hævelsen ned langs halsen!

Som billedet viser her, er waferen sat fast på de øverste tænder og den bliver vist først fjernet i næste uge af Tandlæge Rank. Den er det eneste, der har generet mig lidt, fordi enden af den sidder og gnubber sig op af den syning, de har lavet inde i munden. Nu kan jeg ikke komme til at se ind i munden, men jeg kan mærke, at de har syet langs tandkøbet i begge sider og så sidder der en syning i hver side i overmunden.

Jeg er som sagt på flydende kost - består mest af ymer, proteindrik og ½ kaffe/fløde, så den er kold. Pt. må jeg ikke indtage varmt, men det gør heller ikke noget.

Jeg skal tage penicillin forebyggende og smertestillende hver 6 time.

Det er umuligt at ligge ned og sove - det må jeg i øvrigt heller ikke - så jeg sidder næsten op og sover - det er på grund af hævelserne, at hovedet skal være så oprejst som muligt.
Det giver ikke den bedste nattesøvn - men herre gud, jeg er jo vant til at vågne en masse gange om natten på grund af de overaktive kæbemuskler, så jeg overlever.

Næste skridt er kontrol på mandag på kæbekirurgisk, hvor der skal tages røntgen. Dernæst skal jeg til Rank tirsdag, hvor jeg forventer at waferen bliver taget ud, så jeg kan "nøjes" med elastikkerne og tjaa, så ved jeg ikke mere pt.

5 kommentarer:

 1. Du godeste for en omgang. Jeg kan ikke gøre andet end at ønske dig al mulig held og lykke.
  Kors, hvor er du dog sej.
  Knus

  SvarSlet
 2. Hej Annette :0)
  Jow jow, det er da noget de har rodet rundt med kæben *griner* - jeg synes det er fantastisk at de kan lave det. Jeg er så lykkelig for, at min kæbedeformatitet nu er fortid og at der er dannet basis for, at jeg forhåbentlig kan få et ordentlig bid og fine bisser :0)
  Måske derfor er jeg sej ? Jeg VIL bare det skal være godt!
  Stort knus og krammer til dig Annette :0)

  SvarSlet
 3. Hold-da-op. Jeg mangler ord. Jeg er imponeret, og jo mere du skriver og fortæller des mere imponeret bliver jeg af både videnskaben, kirurgerne og dig. Du er sej :-)

  SvarSlet
 4. Hej Pia :0)
  Ihh altså - tak skal du have Pia, selvom jeg nu ikke lige ser mig selv som sej - nærmere stædig som ind i pokker *smiler*
  Jeg glæder mig til at vise mere, når hævelserne har fortaget sig. Jeg er faktisk også ret imponeret over, HVAD de egentlig kan lave. Jeg har surfet lidt rundt på nettet og må indrømme - dem der får opereret både over og underkæbe - DE ER SEJE - føj, tænker jeg, hvis overmunden også var blevet opereret - så jeg har dyb respekt for dem, der skal igennem sådan en omgang.
  Knus og kram.

  SvarSlet
 5. Ja.. Uf for en omgang.. Jeg googledeen kæbeoperation, fordi jeg selv skal igennem hele møllen om 11 dage.. Jeg er så nervøs, så jeg kigger og læser alt jeg kan finde, for at blive klar på det "værst tænkelige"

  Jeg håber du er kommet dig godt oven på operationen og har fåetnoget af følelsen tilbage i hagen, og sidst men ikke mindst er tilfreds med resultatet :o)

  Kh. Zandra

  SvarSlet