torsdag den 9. august 2012

Gået under jorden ?Tjaa, på billedet er jeg i hvert fald 40 meter under jorden - i Irland -på jagt efter en 7,5 m lang stalakit.

Men det skal nu handle om en update på tandfronten, så her kommer den!

Jeg fik de sidste togskinner af i december og blev udstyret med en retainer (en metaltråd der er limet bagpå tænderne)  på de nederste og en ganebøjle til overmunden, som jeg skal sove med hver nat. Det var en kæmpe befrielse af få bøjlerne af, endeligt at få tænderne tilbage  - men, men - jeg var desværre slet ikke forberedt på det "dyk" der kom.

Den sidste del af rejsen var ikke på plads. Tandlæge Kaspar havde lavet en behandlingsplan over rekonstruktionen af mine tænder - pris: kr. 228.000,00 - og hvem skulle betale ?

Jeg havde jo søgt kommunen - afslag - derefter Regionstandplejen - afslag - tilbage til OUH´s kæbekirurgiske - lang og sej kamp - resultat: De vil give til de 2 implantater og 2 kroner - resten måtte jeg selv bekoste.

Nu er jeg endelig kommet dertil, hvor finanseringen er på plads og den 21. august 2012, kl. 08.45 starter 3 og sidste del af den lange tandrejse, jeg påbegyndte for snart mange år siden.
Sådan ser jeg ud dags dato, efter tandretning og operation og UDEN bøjle. Tænderne ser skæve ud, jeg har fået store mellemrum mellem tænderne i overmunden og har stadig kun mine 2 tyggeflader i venstre side, at tygge/spise med!

Jeg har endnu ikke fået fuld følelse i underlæbe og hageområdet - og skal nok heller ikke regne med, at det kommer. Jeg mødte for nylig en, der havde fået samme operation for 8 år siden og vi havde samme føleforstyrrelser - så det løb er kørt!

Det var i øvrigt befriende, at møde en lidelsesfælle - vi kunne grine over, at vi kunne sidde med sovs på hagen, uden at mærke det, opleve at man savler lidt ud af mundvigen - uden at mærke det og den snorrende fornemmelse i underlæben. Så TAK Morten, for deling af genvordighederne.5 kommentarer:

 1. Velkommen tilbage. Har da tænkt hvad der var blevet af dig. Håber det lykkes og få styr på tænderne engang.Sikke en omgang. God aften.

  SvarSlet
 2. Godt du ikke blev dernede under jorden, men er kommet op til overfalden igen, sådan rent fysisk i hvert fald. Jeg har tænkt meget på dig, så jeg er glad for at se du dukkede op i readeren.
  Det må virkelig være dejligt at tale med en der har gennemgået det sammen, for selvom man prøver at sætte sig ind i det og forstå, så bliver det aldrig det samme, som en der har været der.
  Håber du bliver her på bloggen :-)

  SvarSlet
 3. Dejligt at se at du er i live.
  Du har været savnet.
  Knus Di

  SvarSlet
 4. Godt at høre fra dig.

  Glædelig sensommer.
  Kirsten

  SvarSlet
 5. Hej I dejlige Quinder!

  Tusinde tak for jeres søde tilbage-velkomst-hilsner, det varmer mit hjerte :0)

  Jeg vil forsøge at vende lidt mere stabilt tilbage...og så skal jeg vist også rundt på en blog up-date.

  Stort knus til Jer!!!

  SvarSlet