torsdag den 26. maj 2011

Tak er kun et fattigt ord...


- men det skal ikke forhindre mig i, at være taknemmelig overfor de mennesker jeg møder på min vej her i blogland.
I et indlæg på Prophecy´s blog indrømmede jeg, at jeg er R-døv/blind - kan simpelthen ikke høre eller se, hvornår der skal et R på eller ej...
Det har givet mig uendelig meget BØVL i mine skriblerier...

- og så lige midt i det hele (ovenikøbet på Prophecy´s blog) gider Dragonfly ,at række mig en hjælpende hånd - hun skrev:

"Lotte, min huskeregel/måde at tjekke dit grammatiske problem på, er at sætte 'synge' in. Er det "du render rundt og synger dig selv" eller "du render rundt og synge dig selv". Man kan bedre høre det så, ikke?

Sætningen giver så selvfølgelig ikke længere mening, men det giver dig en prej om, om der skal 'r' på fyre eller ej (det skal der)... "

Jeg er taknemmelig og siger TUSINDE TAK.

12 kommentarer:

 1. Nårh, Lotte - du er sød! Det var så lidt.
  En eller anden gav Mig den huskesætning for mange så tilbage og den har været en hjælp lige siden. We better pay the good things forward:) Dragonfly.

  SvarSlet
 2. TAK er et lille ord, men med så stor betydning. Du mærker det med det samme, når det lille ord, har været væk alt for længe. Det samme med ros og et skulderklap, hvor er de dejlige at modtage og at give :-)

  SvarSlet
 3. Hej Dragonfly :0)
  Det var det mindste jeg kunne sige - for jeg er så taknemmelig over, at du gad!
  Stort Knus

  Hej Bebiane:=)
  Det betyder noget, at sige tak og få tak - og som du skriver - det gør en forskel, en stor en faktisk. Så TAK for dit søde indlæg!
  Stort knus

  SvarSlet
 4. Min gamle dansklærer lærte mig for mange år siden reglen "prøv med prøver". Så den virker også (og i øvrigt kan man også bruge 'danser'). God fornøjelse ;o)

  SvarSlet
 5. Hej Hulebo :0)
  Den er straks noteret, just in case, hvis jeg ikke kan høre forskel, når jeg synger :0))) Så kan jeg jo bare danse. Whhe, hvor det går fint med mine R´er! Tusinde tak fordi du også gad søde!
  Stort knus og kram

  SvarSlet
 6. har også lyst til at lære dig, hvad min gode gamle frk. Donslund lærte mig, men er ikke sikker på, det går igennem, selvom jeg prøver at logge ind som anonym,som du anbefalede mig.
  Har lige vist din blog til min kollega idag, hun var helt benovet, især over dine søde,søde kattebilleder; hun er også bidt af en gal kat. Kh. Dorthe B.

  SvarSlet
 7. Heeeeej Dorthe :0)))
  SÅ lykkedes det endeligt - pyt med, at der står anonym - bare du husker, at skrive Dorthe B - så ved jeg, det er dig!
  Skriv endelig løs - jo mere jeg kan få ind i knolden omkring de R´rrr - jo bedre :0)
  Ja, nu varer det jo ikke længe førend de 2 første skal flytte hjemmefra, så hvis nu...må du gerne udbrede, at de mangler et godt og kærligt hjem :0)

  P.s. Hvis nu ikke, jeg havde mine nye R-regler, ville jeg ikke vide, om varer skulle være med eller uden - så BLOGLAND er min redning!

  Megakrammer til dig fra mig

  SvarSlet
 8. dette er en prøve for mig selv. dorthe b.

  SvarSlet
 9. tror jeg har fundet fidusen. skal skrive kommentaren, vælge profil= anonym, trykke på send kommentar, og så derefter gøre en ting mere, som jeg allerede har glemt, men som dukker op, når jeg trykker send, så det prøver jeg lige igen.

  SvarSlet
 10. nu ved jeg det, trykke på vis eksempel og så send kommentar igen. Lidt omstændigt - men nu kan jeg da altid gå ind og læse min egen kommentar, inden jeg sender dig een næste gang for at være sikker på, jeg sender rigtig.dorthe b.

  SvarSlet
 11. Hej Lotte ! Nå, nu kører det for mig, som de siger i Thansen-reklamerne. Og jeg kører lige videre med udsagnsordet KØRE, for det er eet af de ord, som er svære at høre på, om der skal r i enden ell. ej. En lille trøst til dig : Mange skrivende folk (selv højtudd.) laver denne fejl med manglende r ell. forkert paceret r i udsagnsord i deres sætninger til stor irritation for os, som i sin tid havde en god dansklærer i folkeskolen.
  Et udsagnsord betegner, noget man/du gør, og i sit udgangspunkt skal der kunne stå at foran, og i din form ender et udsagnsord altid på e. Når man så bøjer et udsagnsord i nutid er der altid r i enden : Jeg køreR, du køreR, han,hun,den,det køreR, vi køreR, de KøreR, I køreR. MEN . Står der : kan, vil, skal, må foran udsagnsordet i en sætning, skal du brugE at-form. Altså fx. Nu skal du kørE hjem, må jeg godt kørE nu ? Vil du kørE mig hjem? skal du kørE allerede?
  Så skriver du lidt om en vare. Nu taler vi så om navneord. De navneord med r i sig, som man kan være i tvivl om skal have R i enden, kan du kende på, at de ender på E i ental, altså en vare, men i flertal : flere/mange vareR. Det var "bare" det, søde Lotte ! Kh. Dorthe B.

  SvarSlet
 12. Hej Dorthe :0)
  Jaaaaa, nu har du fundet ud af det *springer rundt på ét ben og jubler*
  Du har og er altså en skrapsak til det sproglige - husker jeg også fra DPC-tiden :0)) Man kunne altid spørge DIG og få et svar. Jeg har printet din beskrivelse ud og den ligger her ved siden af - sammen med synge/synger, danse/danser og det er altså en stor hjælp for mig, når jeg kommer i tvivl :0)
  Jeg si´r dig så hjertelig TAK Dorthe - fordi du gad dele med mig :0)
  Knus og megakrammer

  P.s. skal du ikk snart ha en blog ????? :0))

  SvarSlet