torsdag den 24. februar 2011

Hvornår startede det egentlig...

- alt den ballade med mine tænder ?

Jeg bad om, at få aktindsigt i min tandjournal fra den gamle tandlæge - i et forsøg på at forstå og fatte, hvordan jeg er endt her!

Det er "spændende" læsning. Indtil 1999 er jeg en "normal" patient i tandlægestolen, med årlige undersøgelser og et par småhuller til følge. Men det er også året, hvor der tales om det dybe bid og hvad der kan gøres. Der blev taget stilling til og i gangsat bideforhøjning sidst på året, hvor bideskinnerne cementeres på i begge sider i undermunden.

I september 2001 isættes de 8 kroner og bideforhøjningen er færdig.

Så kom jeg til grum læsning - det er noteret, at jeg ikke har været til tandlæge i perioden 20.09.01 til 06.10.03...?????

Hvad... kan det virkelig passe ? Godt jeg har ALLE mine årskalendere samlet, så jeg kan gå tilbage og se...

Den 27. februar 2002 fik Thomas en hjerneblødning - 12 år gammel. Okay, det er én af grundende til, at jeg ikke var til tandlæge i februar, marts, april, maj, juni og juli det år, der havde OUH fornøjelsen af mig i stedet.

Og da vi var færdige med det - jamen, så fortsatte vi på OUH - for Thomas fik opereret begge sine fødder.

(Pyy, jamen så har der jo været en grund til, at jeg ikke kom til tandlæge).

Hvad med 2003 ?? Tjoo, der står konfirmation på programmet og endnu et sygehusophold med Thomas, der fik opereret begge sine knæ. Jeg fik konstateret for højt kolesterol og rendte til en masse undersøgelser og kontroller. Der var en begravelse. Igen på OUH, denne gang med Thomas´nyrer. Og så lige et akut udbrud af psoriasis på hænder og fødder (det er heldigvis et overstået kapitel nu), men var da en del gange til hudlæge. Nå ja, så fik jeg også konstateret Diabetes type 2, sådan helt tilfældigt i forbindelse med noget helt andet, jeg blev undersøgt for.

Det lettede lidt på min samvittighed "som dårlig tandpatient"! Godt man kan gå tilbage og se, hvad man egentlig brugte sin tid på.

Tilbage til journalen. Var til tandlæge igen d. 06.10.03 - Og så skal jeg ellers love for, tingene tager fart og tandlægestolen får revance! Jeg flytter næsten i bogstavelig forstand ind på klinikken og er i stolen hele 34 gange indtil jeg smider håndklædet i ringen i 2007 - det er gennemsnitlig 6,8 gange om ÅRET - eller hver anden måned om man vil. 

Min konklusion er, at sukkersygen ikke har gjort det nemmere for mine tænder - dernæst skulle jeg aldrig have haft den bideforhøjning og sidst men ikke mindst, så skulle tandlægen have sagt stop for længe siden, revurderet sit arbejde og bruge sin viden!

Jeg er glad for, at jeg sagde STOP - ikke i tiden - men næsten!

4 kommentarer:

 1. hold op en tur lotte. pfew altså.

  SvarSlet
 2. Sikke en fin blogheader Lotte♥ Puh det var to indl;g der viser at du vist har og har haft mere end nok at se til de sidste år♥ du er nu sej! Hvor har I været meget igennem med Thomas men hvor er det godt at det hele er gået godt. tror du er mere end undskyldt for at der lige var et stykke tid du ikke var til tandlægen. Er det fejlbehandling eller? Krydser fingre for at der snart dukker arbejde op til dig. Har I overvejet at flytte sammen eller holder du for meget af hvor du bor nu? De varmeste tanker til dig søde♥

  SvarSlet
 3. Livet er en lang kamp. Og ingen problemer er så store som dem man selv står begravet i til halsen. Mine kampe, set i bakspejlet, har været vand ved siden af dine.
  Godt du satte en stopper hos tandlægen, og har fundet en ny vej. Held og lykke det sidste stykke også :-)

  SvarSlet
 4. Hej Prophecy :0)
  Jeps, mine årskalendere fremmer min forståelse :0)
  God week-end herfra
  Knus

  Hej Tina (i det varme-jeg-er-misundelig-land)
  Tak :0) Jeg hyggede mig meget, med at klippe og klistre og synes også den er blevet fin:0)
  Som jeg skrev i mit tidligere indlæg, så kan "Cirkus-Forsvar" flytte Claus rund i landet og jeg kan ikke holde til sådan et flytteri - min base er simpelthen for vigtig - så derfor har jeg valgt at blive. Men vi har drøftet det mange gange - uden at komme en løsning nærmere.
  Jeg sender også dig varme tanker og ønsker dig og dine en god weekend.
  Knus og kram herfra

  Hej Pia :0)
  Uha, jeg tror ikke dine har været vand - men måske bare af anderledes karakter - gudskelov :0)))
  Jeg er også glad for, at jeg fik sagt stop - skulle - set i mit bakspejl - bare have gjort det meget tidligere. Der er ikke noget at gøre ved det, men nogengange er det godt at se tilbage, for så derefter at kigge fremad :0)
  Jeg ønsker dig en dejlig weekend.
  Knus og kram

  SvarSlet