mandag den 18. januar 2010

Jeg øver mig...


- både på at lave mønster til strik og derefter test-strikning. Jeg må indrømme, at det viste strik er trævlet op igen - jeg kunne simpelthen ikke styre alle de tråde. Spurgte så en garvet strikker om, hvad jeg dog kunne gøre ?
FISK, du må lære at strikke med FISK. Godt så - nu roder hun i sine gemmer og vil finde nogle fisk til mig, og lære mig HOW TO DO ! Wheee - glæder mig!
Det er kun de indledende øvelser, inden jeg med tiden for alvor går i gang med enten Ruth eller Christels fabelagtige strik.

8 kommentarer:

 1. Og så må du lige fortælle mig hvad FISK er?
  Jeg er ikke så velbevandret i mønsterstrik, jeg var vildt imponeret af mig selv, da jeg for ca. 28 - 30 år siden strikkede et par trøjer og en vest til min datter i mønsterstrik, siden er det ikke rigtig blevet til noget.
  Dit broderi bliver fuldstændig fantastisk, hvor er det dog skønt.
  Sjalet på dit for-forrige indlæg er bare sååååå vidunderligt. Men jeg tror ikke tålmodigheden rækker, desværre.
  En skøn uge til dig.

  SvarSlet
 2. Hej Annette!

  *Skrupgriner* - ja, jeg var også lost, hvad angår FISK :0)) Men den kære garvede strikker fortalte mig, at sådan en FISK er en man ruller noget garn op på og så kan man "låse" den, så trådene ikke filter sammen. Jeg skal nok vise dig, hvordan de ser ud, når jeg får dem indendøre og i brug. Hun vil lave en strikkeprøve, så jeg kan se dem i anvendelse.

  Jeg forsøgte mig udi et lille halstørklæde, hvor jeg skulle anvende nogle af principperne i Ruth og Christels strik, men ærligt, så gik det altså i fifi-waw for mig *griner*.

  Ja, broderiet tager form - det bliver et skønt billede når det bliver færdigt!

  Også en fantastisk uge til dig - min står som vanligt på 40 timers arbejde og så må kreativiteten få overtaget de resterende timer.

  Stort knus og kram til dig!

  SvarSlet
 3. Lotte, jeg har i mellemtiden lige læst din "tandhistorie". Milde himmel, at du ikke er løbet skrigende i havet og har taget alle de idioter (undskyld) med, der har brugt din mund og dine tænder som forsøgskaniner igennem tiderne, det forstår jeg ikke. Jeg anede ikke at det drejede sig om sådan en rædselshistorie, for det er jo hvad det er. Der er næsten ikke andet at gøre end at ønske AL MULIG HELD OG LYKKE med det igangværende projekt, det kan ikke andet end blive godt.
  En rigtig god arbejdsuge til dig deroppe i den hyggelige del af DK.
  Knus og igen held og lykke med bisserne.

  SvarSlet
 4. Hej Annette!

  Jeg kan da oss lige fortælle dig, at jeg har været nær ved at springe i havet :0)) - det har og er en ordentlig omgang og NEJ, det har ikke været for tøsedrenge - derfor får min tandhistorie også lidt spalteplads herinde - det er jo rart, at kunne følge en historie, der forhåbentlig ender lykkelig!

  - og jæ siger taaaak herfra det sy´fynske:0)

  Kæmpe knus og kram

  SvarSlet
 5. Du behøver ikke nogen "fisk" når du strikker sjaler af Ruth og Christel Seyfarth. Du strikke med 2 tråde hele tiden og aldrig mere. Derfor er det ikke nødvendigt.
  Jeg vil gerne prøve at finde et link, hvor du kan se det. Hvis det bliver nødvendigt
  Merete

  SvarSlet
 6. Hej Merete!

  Jeg har hørt, at man kun strikker med 2 tråde i deres strik, men jeg kan ikke knække nødden...:0(, så hvis du på nogen måde kan være behjælpelig ville det være super.
  Jeg havde sat mig for, at strikke dette lille halstørklæde, hvor jeg fik afprøvet det, at strikke med flere tråde (mere end 2) - men som skrevet, så lykkedes det ikke. Deraf fiskene :0)

  Knus herfra

  SvarSlet
 7. Hvis du sender en mail til meretestrik@gmail.com, så har jeg en opskrift på endu et sjal. Men her er fremgangs måde beskrevet. Med billeder og ord. Det er samme måde som Ruth og Christel har gjort.
  Merete

  SvarSlet
 8. Hej Merete!
  Du er altså en sveske :0)Jeg sender en mail til dig.

  Stort knus og TAK

  SvarSlet